RF Başbakanı Mihail Mişustin: Adıgey Ekonomik ve Sosyal Gelişme İçinde

 

Rusya Federasyonu Hükümet Başkanı Mihail Mişustin ile Adıgey Önderi (Lışha) Kumpıl Murat Maykop’ta bir görüşme yaptılar ve Adıgey’in ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi için uygulanan ve 2024 yılına değin sürecek olan kalkınma programı konusunda görüş alışverişinde bulundular.

  • Bugün önde gelen tarım emekçilerinin bir bölümünü ziyaret ettik, Çerkes peynirinin nasıl üretildiğini gördük, ardından en yeni model eğitim kurumlarını gezdik. Bu kurumlar nedeniyle ayrıca sevinç duyduğumu belirtmeliyim. Adıgey, devlet desteğinin verildiği yörelerden biri, gelişimini büyütmek amacıyla hazırladığı kalkınma programına destek olarak her yıl bir milyar ruble yardım alıyor. Programın başarıyla yürütülmekte olması çok önemli, – dedi Mihail Mişustin.

Kumpıl Murat da, Adıgey’e desteğini esirgemediği, Adıgey’in sorunlarını ele alma fırsatı sağladığı için Hükümet Başkanına “teşekkür” etti.

  • RF Devlet Başkanı ile Hükümet Başkanı, cumhuriyetimizde özel bir kalkınma programı uygulamamıza destek veriyorlar, kendilerine çok teşekkür ederiz. Programın ilk yılında sosyal konut üretimine öncelik verdik. Önümüzdeki yıllarda, büyük alt yapı projelerini ele almayı amaçlamış bulunuyoruz, – dedi Kumpıl Murat.

Adıge Cumhuriyeti Önderi programın sağladığı yarar sonucu bir rehabilitasyon merkezi ile hastaların tedavi gördükleri bir poliklinik inşa ettiklerini belirtti. Maykop’un en yoğun nüfuslu “Çeremuşki” semtinde 5,500 metre kare genişliğinde büyük bir bina inşa ettik. Bunlardan ayrı olarak, yakın bir gelecekte  Maykop’ta bir çocuk polikliniği, Yablonovski beldesinde bir kültür evi ve Enem beldesinde de bir dinlenme merkezi tamamlanıp açılacak.

AC Önderi (Lışha) özel programa ilişkin bilgiler verirken, cumhuriyetin başkentindeki  kent parkı ırmak boyu duvar inşaatının yenileneceğini söyledi. Bu işler için 405,7 milyon ruble harcanacak ve çalışmalar 2022 yılında tamamlanmış olacak.  Ama program kapsamındaki kentin yüzme havuzunun yenilenmesi için ek yardıma gerek var. RF Hükümet Başkanı gereken paranın gönderilmesini Maliye Bakanına söyleyeceğini ifade etti.

RF Hükümet Başkanı Mişustin, Maykop’ta gençlerle bir arada

Mihail Mişustin Maykop kenti ile Maykop rayonu içme suyu boru nakil hattının bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirtti. Kumpıl Murat’ın  dediğine göre, içme suyu nakil  hattı 129 km uzunluğunda olacak, çalışmalar sona ermek üzere, gelecek yıl proje  tamamlanmış olacak.

Toplantı sonunda Mihail Mişustin Adıgeylilerin tüm isteklerinin gerçekleşmesi dileğinde bulundu, cumhuriyetin öncülük ettiği çalışmalardan bakanları ve ilgili daireleri haberdar edeceğini ve durumu gözden geçirmelerini isteyeceğini belirtti.

Adıgey’in sosyal ve ekonomik gelişmesini hızlandırma içerikli özel program enerji alt yapılarını ve yatırım projelerini tamamlamayı, tarımı ve turizmi, küçük ve orta ölçekli ticareti geliştirmeyi amaçlıyor.  

Adıge mak, 9 Şubat 2021

 

Республикэм социальнэ ыкIи экономикэ хэхъоныгъэхэр егъэшIыгъэнхэм

 

Yorum Yap